امروز: ۱۵ مهر ۱۴۰۳
وبلاگدهی و سابدایرکتوری آذین بلاگ

پیگیری کارت سوخت در سال 1402، میزان سهمیه بنزین خودروها

متفرقه تاریخ انتشار: 23/06/28 بدون نظر   663 بازدید

اندازه فونت    
پیگیری کارت سوخت در سال 1402، میزان سهمیه بنزین خودروها

کارت سوخت خودرو یکی از مدارکی است که برای دریافت سوخت دولتی و یارانه ای باید دریافت کنید. داشتن این کارت برای خیلی از رانندگان مهم است و کمک زیادی در صرفه‌جویی در هزینه سوخت خودرو می‌کند. رانندگان در صورتی که این کارت را نداشته باشید یا کارت سوخت خود را گم کرده‌اید، می‌توانید درخواست خود را برای گرفتن کارت سوخت ثبت کرده و تا دریافت آن منتظر بمانید. در این مقاله به شما یاد می‌دهیم که پیگیری کارت سوخت را چطور انجام دهید و چگونه درخواست کارت سوخت را در سامانه ثبت کنید. در ادامه با آذین بلاگ همراه باشد.

قاچاق گسترده سوخت به خاطر پایین بودن قیمت سوخت در ایران منافع زیادی برای قاچاقچیان سوخت داشته و مردم را تحت فشار قرار می‌داد. در اطلاعیه‌ی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی به این موضوع اشاره شده است که برای جلوگیری از قاچاق سوخت باید از کارت سوخت استفاده کنند. هر چند این کارت مدتی بود که کاربردش را از دست داده بود و یکی دیگر از کارت‌های بی‌مصرف شده بود اما شرکت ملی پخش فراوردهای نفتی از مردم خواست که دوباره شروع به استفاده از آن بکنند.

سهمیه بنزین ماهانه

سهمیه بنزین

  • خودرو شخصی بنزینی 60 لیتر (شصت لیتر هزار و پانصدتومانی و 150 لیتر آزاد)
  • خودرو شخصی دوگانه سوز 30 لیتر
  • موتور 25 لیتر
  • وانت‌ مزدا و پیکان بنزینی 200 لیتر
  • وانت‌ مزدا و پیکان دوگانه 60 لیتر
  • نیسان، کامیونت بنزینی 300 لیتر
  • تاکسی تلفنی شهری بنزینی 200 لیتر
  • تاکسی تلفنی شهری دوگانه 120 لیتر
  • تاکسی شهری بنزینی 400 لیتر
  • تاکسی شهری دوگانه 250 لیتر
  • تاکسی بین شهری بنزینی 750 لیتر
  • تاکسی بین شهری دوگانه 450 لیتر
  • تاکسی ون شهری 600 لیتر

سهمیه بنزین ابتدای هر ماه شارژ شده و تا 9 ماه در کارت میماند.

آن دسته از رانندگانی کارت سوخت را گم کرده‌اند، می‌توانند برای پیگیری کارت سوخت ماشین اقدام کنند. پیگیری کارت سوخت ماشین، به شش روش امکان پذیر است. تمام رانندگان تنها با دسترسی به اینترنت ویا حتی به شیوه‌های آفلاین می‌توانند اقدام به پیگیری کارت سوخت بکنند. ابتدا بیایید ببینیم که کارت سوخت چرا تحویل داده نمی‌شود؟

چرا کارت سوخت تحویل داده نمی‌شود؟

نمی‌توان دقیقا مشخص کرد که چرا کارت سوخت به موقع تحویل داده نمی‌شود و لازم است اقدام به پیگری کارت سوخت کنید. در حالت کلی کارت سوخت برای همه صادر و سپس از طریق پست ارسال می‌شود. درواقع باید گفت که در این بین چه اتفاق میفتد که کارت سوخت تحویل داده نمی‌شود؟ در ادامه عواملی که باعث دیر تحویل دادن کارت سوخت خودرو می‌شود را بررسی می‌کنیم:

گاهی مشکلاتی در ارسال مرسوله‌های پستی رخ می‌دهد که باعث می‌شود بسته‌ها و کارت‌های سوخت با تاخیر به دست کاربران برسد. گاهی این تاخیر تا 4 ماه هم می‌رسد.

آدرس‌های اشتباهی که افراد ثبت می‌کنند دلیل دیگری برای دیر رسیدن کارت سوخت است. برخی زمانی که خودروی خود را عوض می‌کنند، آدرس را در سامانه تغییر نمی‌دهند. همین مسئله باعث می‌شود که نتوانند دیگر کارت سوخت را تحویل بگیرند.

پست تا سه بار مرسوله را تا دم منزل ارسال می‌کند. اگر تا سه بار بسته تحویل گرفته نشود، کارت سوخت به سازمان پخش فراورده‌های نفتی برگشت داده می‌شود. طبق آمار بیشترین دلایل عدم تحویل گرفتن مرسوله پستی از طرف گیرنده است. هرچند در مواردی هم خود سیستم مقصر بوده است

تاخیر در ارسال کارت سوخت

دلیل تاخیر در ارسال کارت سوخت معمولا به مشکلات سیستمی مربوط می‌شود. ناجا یا دفاتر پلیس +10 ، قطع سراسری و مشکلات سیستمی شرکت نفت باعث تاخیر در تحویل کارت سوخت هستند. شرکت نفت و پست هم از وجود مشکلات در سیستم ناجا خبر می‌دهند. مدیرعامل شرکت نفت بیان کرده است که دیگر مشکلی برای صدور کارت‌های سوخت وجود ندارد. شرکت پست هم ثبت اطلاعات اشتباه یا ناکافی از طرف پلیس +10 را دلیل اصلی عدم دریافت کارت سوخت می‌داند اما هنوز مسئولان ناجا پاسخی در این باره نداده‌اند.

6 روش پیگیری کارت سوخت

6 روش پیگیری کارت سوخت

اگر کارت را گم کرده‌اید، بعد از ثبت درخواست در پلیس +10 میانگین حدود 2 تا 4 ماه طول می‌کشد تا کارت سوخت جدید به دست شما برسد. در صورت نرسیدن کارت، باید اقدام به پیگیری کارت سوخت بکنید.

1- پیگیری کارت سوخت با سایت epolice.ir

پیگیری از طریق سایت پلیس

به گفته آذین بلاگ اولین و راحت‌ترین سامانه پیگیری کارت سوخت epolice.ir است. برای پیگیری کارت سوخت از طریق این سامانه به epolice.ir مراجعه کنید. بعد از ورود به سایت به قسمت خدمات اینترنتی مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را دنبال کنید.

سپس به بخش پیگیری کارت سوخت رفته و بعد کد رهگیری که موقع ثبت نام به شما داده شد وارد کنید تا مراحل ارسال کارت سوخت به شما نشان داده شود. اگر کارت سوخت به اداره پست داده شده باشد، شما می‌توانید شماره مرسوله پستی را مشاهده کنید. بعد از دریافت بارکد پستی کارت سوخت را در سایت وارد کنید تا مرحله ارسال را متوجه شوید.

دقت کنید که در این مرحله به جز شماره پلاک، به کد ملی هم نیاز دارید.

2- پیگیری کارت سوخت از طریق وبسایت پست

برای پیگیری کارت سوخت از طریق پست به سایت najatracking.post.ir بروید. سپس شماره vin کارت خودرو خودتان را وارد کنید. در نهایت به شما کد رهگیری و مرحله ارسال نمایش داده می‌شود.

پیگیری کارت سوخت از پست

با ورود به سایت مربوطه و وارد کردن اطلاعات، می‌توانید ببینید که بسته ارسال شده است یا نه و اگر ارسال شده، در کدام مرحله ارسال است. در رابطه با پیگیری کارت سوخت ماشین صفر هم می‌توانید از همین طریق اقدام کنید.

اداره پست نهایتا تا 3 بار کارت را به آدرس شما ارسال می‌کند. اگر کسی برای دریافت کارت در آدرس مربوطه حاضر نباشد، کارت به شرکت ملی پخش مرجوع می‌شود. درصورتی که در سایت برگشت به اداره پست ثبت شده باشد، باید همراه با مدارک شناسایی و سند به دفتر پستی بروید. البته باید گفت که برای استعلام کارت سوخت از طریق پست نیاز نیست که مالک خودرو حتما در اداره حاضر باشد و هر کسی با داشتن مدارک می‌تواند کارت سوخت را تحویل بگیرد.

3- پیگیری کارت سوخت با پیامک (آسانترین روش)

روش دیگری که برای پیگیری کارت سوخت وجود دارد، ارسال پیام به شماره 1101202040 است. در این مرحله لازم است که کد V*VIN برای خودرو (ابتدا حرف وی انگلیسی بزرگ V، بعد ستاره و سپس شماره VIN) و کد M*VIN برای موتورسیکلت، را ارسال کنید. نمونه کدی که باید ارسال کنید، به این شکل خواهد بود: V*IRPC90VV5I6472136

4- پیگیری از طریق تماس (پیشنهاد نمی شود)

برای پیگیری کارت سوخت اگر تمام راهکارهای گفته شده عملی نبود، می‌توانید با تلفن پیگیری‌های لازم را انجام دهید. می‌توانید با شماره 09627 تماس بگیرید. (بنا به تجربه شخصی و به دلیل هزینه بالا و شلوغی، این روش را توصیه نمی کنیم)

5- پیگیری از طریق مراجعه به دفتر پلیس +10

اگر به اینترنت دسترسی نداشتید یا سرور سایت قطع بود و نتوانستید اطلاعات مورد نظر را مشاهده کنید، قدم بعدی این است که به دفتر پلیس +10 بروید. در آنجا می‌توانید برای پیگیری کارت سوخت اقدام کنید. فقط باید تمام مدارک شناسایی و مدارک خودرو و همچنین کد رهگیری را داشته باشید. در آنجا کد رهگیری مرسوله پستی به شما داده می‌شد تا بتوانید پیگیری کنید که آیا کارت شما ارسال شده است یا نه.

مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت در دفاتر پلیس +10

  • حضور مالک وسیله یا فردی که از مالک وکالت نامه دارد
  • اصل و کپی کارت یا سند بنچاق خودرو
  • شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل وی
  • ثبت آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک
  • همراه داشتن بیمه نامه ماشین
  • پرداخت مبلغ 100 هزار تومان از طریق کارت‌خوان‌های موجود در دفاتر

به نکات زیر توجه کنید

  • وکیل مالک تنها در با وکالتنامه‌ای که دقیقا عبارت کارت سوخت در آن عنوان شده باشد، می‌تواند ثبت نام انجام دهد.
  • اشخاص حقوقی به معرفی نامه سازمانی نیازی ندارند.
  • برای خودروهای لیزینگی داشتن کارت خودرو الزامی است.

6- پیگیری کارت گم شده از جایگاه (یافتن کارت گم شده)

طبعا در مواردی که کارت سوخت شما هنوز به دست‌تان نرسیده است، دلیلی ندارد به جایگاه مراجعه کنید. اما اگر متوجه شدید که کارت سوخت را گم کرده‌اید، اولین جایی که باید سر بزنید، آخرین جایگاه سوختی است که به آن مراجعه کرده‌اید. اما اگر کارت را گم کرده‌اید و حتی نمی‌دانید که آن را در کدام جایگاه سوخت جا گذاشته‌اید، باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید. با داشتن کارت شناسایی و کارت خودرو، می‌توانید پرینت سوختگیری از کارت خود را به دست بیاورید. به این صورت متوجه می‌شوید که آخرین بار در کدام جایگاه بنزین زده‌اید. بعد همراه با مدارک خودرو و پرینت به جایگاه سوخت بروید. البته دقت کنید که هر جایگاه تنها تا سه روز می‌تواند کارت‌های جامانده را نگه دارد و بعد از آن کارت‌ها را به نواحی شرکت ملی پخش تحویل می‌دهد و شما باید به آنجا مراجعه کنید.

نکات مهم در خصوص کارت سوخت

  • هزینه درخواست کارت سوخت المثنی در سال 1402 حدود 100 هزار تومان است.
  • همه کارت‌های سوخت رمز دارند. رمز همه آن‌ها هم به صورت پیشفرض، 4 رقم آخر کارت ملی شما است. حتما بعد از اینکه کارت را دریافت کردید، باید یک بار برای سوختگیری از آن استفاده کنید تا کارت فعال شود.
  • برای کارت سوخت‌های گم شده پیش از هر کاری حتما به آخرین جایگاه سوختگیری مراجعه کنید و اگر کارت را در آنجا پیدا نکردید، برای پیگیری کارت سوخت المثنی به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید. با توجه به اینکه ارسال کارت المثنی بیش از 2 ماه طول می‌کشد، اگر شانس پیدا کردن کارت سوخت در جایگاه را دارید، حتما از آن استفاده کنید.
  • اگر کارت سوخت را گم کرده‌اید و بعد از مراجعه به جایگاه سوخت نیاز آن را پیدا نکردید، بهتر است در اولین فرصت به دفتر پلیس +10 بروید. درخواست سوزاندن و دریافت مجدد کارت تنها از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 امکان پذیر است.

سخن آخر

پیگیری کارت سوخت یکی از کارهایی است که هر کدام از شما که کارت سوخت دارید، ممکن است روزی مجبور به انجام آن شوید. در این مقاله 6 روش رایج برای پیگیری کارت سوخت را بررسی کردیم. با آگاهی از این 6 روش می‌توانید به صورت آنلاین یا آفلاین و مراجعه حضوری یا غیرحضوری برای پیگیری کارت سوخت اقدام کنید.

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
رفتن به ابتدای صفحه