امروز: March 23, 2025
وبلاگدهی و سابدایرکتوری آذین بلاگ

صفر تا صد اسقاط خودرو؛ هر چیزی که باید در این مورد بدانیم!

متفرقه تاریخ انتشار: 25/02/06 بدون نظر   10 بازدید

اندازه فونت    
صفر تا صد اسقاط خودرو؛ هر چیزی که باید در این مورد بدانیم!

در این مطلب سعی داریم تا به مراحل، روش ها و همچنین قیمت اسقاط خودرو بپردازیم. پس تا انتها همراه ما در آذین بلاگ باشید. پس از انقلاب صنعتی بود که صاحبان کسب و کار بدون توجه به آلودگی هوا و آسیب هایی که به محیط زیست وارد می شد، اقدام به احداث کارخانه های متعددی کردند. طی این کار هم مقدار گاز های گلخانه ای در سده 1900 میلادی چندین برابر شد. به همین دلیل سازمان هم سازمان بهداشت جهانی طی بیانیه های زیادی در مورد وضعیت لایه ازن و همچنین آلودگی هوا هشدار داد. سرانجام در سال 1968 بود که قانونی با نام قانون کیفیت هوا تصویب شد. این قانون توانست تا حد زیادی جلوی انتشار بی رویه آلودگی ها و گاز های گلخانه ای را بگیرد. قانون بین المللی کیفیت هوا در سال 1993 به روز شد و بندی مهم به آن اضافه شد.

یکی از منابع آلودگی هوا در کلان شهر های دنیا، اتومبیل هایی شناخته شدند که مشکلات فنی داشتند و یا دیگر مطابق استاندارد های جهانی نبودند و آلودگی زیادی تولید می کردند. به همین علت هم تمامی کشور هایی که عضو این سازمان بودند، متعهد شدند تا خودرو های فرسوده و به اصطلاح اسقاطی خود را از رده خارج نمایند. کشور ما نیز قانون هوای پاک را طی چند سال قبل تصویب کرد و طی آن قوانین سرسختانه ای هم برای دارندگان خودرو های از رده خارج مشخص نمود.

خودرو های اسقاطی

خودرو های اسقاطی به چه خودرو هایی اطلاق می شود؟

در ابتدا و قبل از بررسی شرایط و نحوه اسقاط خودرو، بهتر است تا به طور کامل با مفهوم ماشین های فرسوده آشنا شویم. برای نخستین بار در سال 1388 قوانین مربوط به اسقاط اتومبیل های فرسوده تصویب شد و از آن زمان تا کنون چندین بار تعریف خودرو های اسقاطی عوض شد. در ابتدا به ماشین هایی اسقاطی اطلاق می شد که به سن فرسودگی می رسیدند، امروزه اما اصطلاحی به نام سن مرز فرسودگی جایگزین آن شده است.

امروزه مرز فرسودگی برای خودرو های شخصی مانند سواری و ون، 15 سال تعیین شده است. همچنین این خودرو ها موظفند تا در طی سال به مراکز معاینه فنی به منظور چکاپ کلی اتومبیل مراجعه کنند. علاوه بر آن، خودرو های عمومی مانند تاکسی ها باید هر 3 ماه یکبار گواهی معاینه فنی جدیدی دریافت نمایند. سن مرز فرسودگی برای خودرو هایی از این دست نیز 8 سال اعلام شده است.

سن فرسودگی و اسقاط خودرو در کشور های اروپایی نیز نزدیک کشور ما است. در اروپا نیز سن خودرو های شخصی نباید از 15 سال بیشتر شود. به این ترتیب خودرو هایی که به دهه 2005 میلادی تعلق دارند، به سن بازیافت و اسقاط رسیده اند.

قیمت اسقاط خودرو

قیمت اسقاط خودرو فرسوده در سال 1403 چقدر است؟

یکی از دغدغه های اصلی صاحبان خودروهای از رده خارج شده، قیمت اسقاط خودرو فرسوده است. به طور معمول این خودرو ها به دلیل شرایط فنی و ظاهری نه چندان خوبی که دارند، قیمت بالایی ندارند. قیمت نهایی خودرو نیز بسته به شرایط ظاهری و همچنین وزن آن است.

قیمت اسقاط خودرو فرسوده در بهمن ماه 1403 به این نحو است:

  • قیمت اسقاط خودرو فرسوده مدل 79 به بالا، بین 70 تا 80 میلیون تومان
  • قیمت اسقاط خودرو مدل زیر 79، حدود 50 تا 55 میلیون تومان

نکته مهم: قیمت اسقاط خودرو صرفا در صورت روشن شدن خودرو این مبلغ خواهد بود، در صورتی که خودرو روشن نشود ممکن است 3 تا 5 میلیون از قیمت کسر شود.
نکته مهم 2: حتما کل مبلغ و باقی مانده بیمه را در همان روز دریافت نمایید، افرادی که پرداخت پول را به روزهای آینده موکول می کنند احتمالا در پرداخت برای شما مشکلاتی ایجاد خواهند کرد.

اهمیت خارج کردن خودرو های قدیمی از خیابان

تا اینجای مقاله چندین بار به معضل امروز کلان شهر های بزرگ کشور، یعنی آلودگی هوا اشاره کردیم. آلودگی هوا در شهر هایی مانند تهران به قدری زیاد و خطرناک است که تنفس آنها در طولانی مدت می تواند باعث بروز بیماری های ریوی و قلبی و عروقی شود. از طرفی دیگر تردد خودرو های فرسوده در سطح شهر و جاده ها سرانه مصرف سوخت را به طور چشمگیری افزایش می دهند. این خودرو ها از استاندارد های روز دنیا برخوردار نیستند و ضمن مصرف سوخت بالا، آلودگی بیشتری نسبت به ماشین های جدیدتر تولید می کنند.

انواع اسقاط خودرو

با انواع اسقاط خودرو در ایران آشنا شوید!

در کشور ما روش های مختلفی به منظور اسقاط خودرو وجود دارد. شما عزیزان می توانید با توجه به نیاز های خود، روش مورد نظر را انتخاب کنید.

1. اسقاط خودرو جهت دریافت خودرو نو کارخانه ای با تسهیلات

از همان سال های ابتدایی که طرح اسقاط ماشین های فرسوده به عمل در آمد، طرح هایی نیز به منظور کمک به افرادی که مالک این خودرو ها هستند نیز پیشبینی شد. شما در ابتدا نیاز دارید تا خودروی خود را تحویل مراکز اسقاط دهید. برای این کار نیز باید وارد وبسایت رسمی khodrofarsoodeh شوید و پس از ثبت اطلاعات خود و ماشین، نوبت اسقاط به شما تعلق خواهد گرفت.

پس از تحویل ماشین، قیمت آن مشخص شده و هزینه پرداخت می شود. در آن زمان دولت وقت، وام هایی با سود کمتر را برای دارندگان خودرو های فرسوده در نظر گرفته بود، اکنون اما که شرکت های سایپا و ایران خودرو قرعه کشی های زیادی برگزار می کنند، دارندگان ماشین های اسقاطی نیز قادر هستند تا در این طرح ها ثبت نام نمایند. قرعه کشی برای این افراد به طور جداگانه و همچنین با قیمتی به مراتب مقرون به صرفه تر انجام خواهد شد.

پیشنهاد می کنیم تا قبل از ثبت نام در سایت اسقاط خودرو، نگاهی به جدول زیر بیاندازید و رسیدن ماشین خود به سن اسقاط اطمینان حاصل نمایید.

  • خودرو های سواری: از سال 1361 الی 1385
  • وانت: سال 1361 الی 1385
  • مینی بوس های بین شهری و درون شهری: قدیمی تر از سال 1370
  • اتوبوس های بین شهری و درون شهری: مدل های 1370 و قبل تر
  • کامیون ها و کامیونت ها: قبل تر از سال 1370

2. اسقاط خودرو جهت فروش و دریافت پول نقد

در صورتی که نیازی به تعویض خودرو فرسوده خود با ماشین های جدید ندارید، می توانید آنها را به مراکز اسقاط خودرو تحویل دهید و در عوض لاشه اتومبیل پول دریافت نمایید.

خودرو فرسوده

شرایط استفاده از طرح جایگزین به چه صورت است؟

در طی سال های قبل، طرحی با نام طرح جایگزین، توسط مجلس شورای اسلامی به منظور ترغیب دارندگان تاکسی های فرسوده برای اسقاط خودرو های خود تصویب شد. همانطور که گفتیم مالکان این اتومبیل ها میتوانستند تا پس از دریافت وجه اسقاط ماشین، برای خرید خودرو جدید وام بگیرند. این طرح تا بهمن سال 1401 به حالت تعلیق در آمده بود، اما از دی ماه همان سال ناگهان کمپانی ایران خودرو در قرعه کشی های خود، طرح ثبت نام خودرو های جایگزین را اضافه کرد.

متقاضیان پس از ثبت نام، خودرو های سورن پلاس دوگانه سوز تحویل می گرفتند. در طی سال های 1401 و 1402 چندین مرحله ثبت نام و قرعه کشی طرح جایگزینی خودرو های فرسوده و نو انجام شد. البته پس از سر گرفتن این طرح، تنها رانندگان تاکسی مشمول آن نبودند و تمامی مالکین خودرو های اسقاطی می توانستند در آن شرکت کنند. اکنون نیز در تمامی قرعه کشی هایی که توسط خودروسازان برگزار می شود، 20 درصد از سهمیه خودرو هایی که به آن قرعه کشی اختصاص میابد، مختص دارندگان خودرو های فرسوده و اسقاطی می باشد.

اسقاط اتومبیل های تصادفی چگونه است؟

البته تنها خودرو هایی که به سن مرز فرسودگی رسیده باشند اسقاط نمی شوند. ماشین های تصادفی که آسیب زیادی به بدنه و موتور آنها وارد شده است نیز وارد مرحله اسقاط می شوند. شرایطی که برای اسقاط ماشین های تصادفی در نظر گرفته شده، با خودرو های فرسوده و قدیمی تفاوت دارد. به عنوان مثال تنها خودرو های تصادفی در صورتی به عنوان ماشین اسقاطی به حساب می آیند که میزان آسیب آنها بالای 60 درصد برآورد شود.

در چنین شرایطی مالک خودرو می تواند از دفاتر پلیس+10 مراحل اسقاط اتومبیل خود را پیگیری کند. در دفاتر پلیس نیز پس از تشکیل پرونده، ماموران راهور، اطلاعات حقوقی خودرو مانند شماره بدنه و شاسی را بررسی می کنند. سپس سقف خودرو برداشته شده، ستون های آن نصف شده و همچنین موتور نیز سوراخ می شود. در انتها نیز خودرو به منظور بازیافت به مراکز اسقاط ارسال خواهد شد.

اسقاط خودرو فرسوده

برای اسقاط ماشین خود چه کار کنیم؟

حالا که به طور کامل با شرایط فروش خودرو فرسوده و همچنین انواع روش های آن آشنا شدید، می خواهیم تا مراحل آن را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.

در صورتی که قصد دارید تا با فروش لاشه خودرو خود، هزینه آن را به صورت نقدی دریافت کنید، می توانید ابتدا وارد وبسایتی که در بخش های پیشین نیز به آن اشاره کردیم، شوید. سپس اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و در انتها زمان و مکانی که باید خودروی خود را تحویل دهید به شما اعلام خواهد شد. در مرحله بعدی نیز ماشین تعیین قیمت خواهد شد و هزینه آن به حساب شما واریز می شود.

چنانچه قصد استفاده و شرکت در طرح های جایگزینی خودرو های فرسوده با نو را دارید، نیاز دارید تا ابتدا خودرو خود را اسقاط نمایید. در مرحله بعدی می توانید وارد سایت رسمی فروش خودرو و یا سایت های خودروسازان شوید و در آنجا ثبت نام نمایید. در صورتی که برنده قرعه کشی شوید، از سهمیه ای که برای دارندگان خودرو های فرسوده و اسقاطی در نظر گرفته شده است، استفاده خواهید کرد.

گواهی اسقاط چیست؟

اگر پیگیر کار های اسقاط ماشین خود باشید، احتمالا اصطلاح گواهی اسقاط را زیاد خواهید شنید. گواهی اسقاط در واقع مدرکی قانونی است که نشان می دهد خودروی شما توسط مراجع ذیصلاح قانونی اسقاط شده است. به همین سبب در پایان و اتمام مراحل اسقاط اتومبیل شما، گواهی‌ای با نام گواهی اسقاط به فرد تحویل داده خواهد شد.

چه مدارکی برای اسقاط خودرو نیاز است؟

 

به منظور ثبت نام در وبسایت اسقاط خودرو های فرسوده و از رده خارج، مدارک ذیل را نیاز خواهید داشت:

  • برگ سبز خودرو به همراه سند قطعی یا وکالتی
  • مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه
  • شماره حسابی که به نام مالک خودرو باشد.
  • شماره شناسایی خودرو

پس از آنکه در سایت ثبت نام کردید و زمان و مکان مراجعه به شما اعلام شد، نیاز دارید تا مدارکی که در زیر خدمت شما بیان کردیم را همراه خود داشته باشید:

  • کارت شناسایی ماشین، برگ سبز و سند
  • رسید پرداخت عوارض شهرداری
  • رسید پرداخت خلافی
  • رسید پرداختی مالیات
  • شناسنامه و کارت ملی مالک

اسقاط

سخن آخر

در این مقاله از سایت آذین بلاگ سعی کردیم تا به قیمت اسقاط و همچنین شرایط فروش خودرو فرسوده بپردازیم. جایگزین کردن خودرو های فرسوده با ماشین های جدیدتر می تواند حجم آلودگی کلان شهر ها را تا حد زیادی کاهش دهد. متاسفانه در کشور ما به دلایل مختلفی مانند قیمت بالای خودرو های صفر و همچنین کمک مالی نه چندان خوب دولت، دارندگان خودرو های فرسوده نمی توانند به راحتی اقدام به اسقاط خودرو و تعویض خودرو های از رده خارج خود با نو نمایند.

 

برچسب ها:

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
رفتن به ابتدای صفحه