اهمیت استفاده از خودرو در زندگی روزمره تمام انسانها کاملا مشهود است و در صورت نبود آن مشکلات جدی پیش میآید. به دلیل افزایش روز افزون تعداد ماشینها و به منظور حفظ امنیت تمام مردم، قوانینی وضع شد تا امنیت مردم جامعه و صاحبین خودرو حفظ شود. یکی از این قوانین، الزام خرید بیمه است. در حوادث مربوط به خودرو دو نوع خسارت کلی وجود دارد: خسارت به وسیله نقلیه و خسارت به اشخاص ثالث. به همین دلیل بیمه خودرو هم به دو دسته بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه تقسیم میشود.
در ادامه این مقاله به توضیح تفاوت این دو بیمه و نکاتی که لازم است هنگام خریدشان بدانید پرداختهایم.
بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است. خرید این بیمه برای تمام صاحبین خودرو الزامی است و در صورت عدم خرید آن متخمل پرداخت جریمه میشوند. در بیمه شخص ثالث در صورت تصادف با اشخاص و خودروی دیگر، خسارتهای مالی و جانی فرد خسارت دیده جبران میشود.
اما بیمه بدنه، یک بیمهی اختیاری است که فقط خسارتهای مالی وارد شده به اتومبیل را میپردازد.
چنانچه در تصادفی مبلغ خسارت از سقف تعهد بیمه شخص ثالث مقصر حادثه بیشتر باشد، ما به تفاوت مبلغ خسارت وارد شده را میتوان از بیمه بدنه دریافت کرد.
همانطور که اشاره شد خرید بیمه شخص ثالث یک امر ضروری و اجباری است، در ادامه نکات خرید بیمه ماشین ذکر شده تا با آگاهی بیشتری اقدام به خرید آن نمایید.
نحوه محاسبه بیمه بدنه خودرو به میزان پوششهای بیمهای آن بستگی دارد. بیمه بدنه دارای دو نوع پوشش میباشد. یک دسته از آنها به عنوان پوششهای اصلی به شمار میآیند که عبارتند از: سرقت کلی خودرو، تصادف، واژگونی خودرو، آتش سوزی، انفجار و صاعقه اما دستهای دیگر از پوششهای بیمه بدنه به صورت پوششهای اضافی هستند که عبارت هستند از:
این پوششهای اضافی در تمامی شرکتهای بیمهای به طور یکسان ارائه نمیشوند؛ بلکه ممکن است برخی از آنها در شرکتهای بیمهای مختلفی ارائه شده و در برخی از شرکتهای بیمهای دیگر ارائه نگردند. به عنوان مثال: حذف فرانشیز در بیمه بدنه آسیا ارائه می شود و کشیدن میخ و خط و خش نیز تنها توسط بیمه بدنه ایران ارائه میشود. بنابراین باید به پوششهای هر یک از این شرکتهای بیمهای توجه داشت و متناسب با آن بهترین بیمه ماشین را انتخاب کرد.
از نظر تسهیل در صدور و تمدید بیمه نیز شرکتهای بیمهای با یکدیگر متفاوت هستند که توجه به این مسئله نیز خود حائز اهمیت میباشد.
میزان درصد فرانشیز یا میزان هزینه پرداختی توسط فرد بیمهشده در هر یک از شرکتهای بیمهای متفاوت است. بنابراین شما باید به دنبال خرید بیمهای باشید که کمترین میزان فرانشیز را ارائه میدهد.
نحوه پرداخت خسارت نیز از دیگر عوامل تعیین کننده در انتخاب بهترین بیمه ماشین به شمار میآید. با توجه به تعداد شعب بیمهای و مراکز پرداخت خسارت در سطح شهرهای مختلف و نیز دارا بودن خدمات سیار، می توان به کیفیت پرداخت خسارت در هر یک از شرکتهای بیمهای پی برد و بهترین بیمه ماشین را از میان این شرکتهای بیمهای انتخاب کرد.
شرکت های بیمهای از نظر میزان تخفیف و قیمت ها با یکدیگر متفاوت میباشند. بنابراین بهترین بیمه ماشین میتواند بیمهای باشد که ضمن ارائه بیشترین تخفیفها، قیمتهای بهتری به مشتریان خود ارائه دهد تا میزان رضایت آنها را در پی داشته باشند.
نظر شما