دلیل شکست میلگرد به عوامل گوناگون بستگی داشته و با روشهای مختلف نیز میتوان از آن جلوگیری کرد. از آنجا که میلگرد یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است و در ساخت سازههای بتنی استفاده میشود، بررسی این راهکارها از اهمیت بالایی در صنعت ساختمان و عمران برخوردار است. این نوع از مصالح ساختمانی مقاومت کششی بالایی داشته و به سازه کمک میکند تا در برابر نیروهای وارده مقاومت کند.
با این حال، میلگرد نیز مانند سایر مصالح ساختمانی، ممکن است دچار شکست شود. شکست میلگرد، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و شناخت دلایل شکست، برای جلوگیری از این اتفاق مهم است. سازندگان و مهندسین عمران باید در هنگام استفاده از میلگرد، به این عوامل توجه داشته باشند تا از ایمنی سازهها اطمینان حاصل کنند.
در این مقاله با ما همراه شوید تا بیشتر در این مورد با هم گفتگو کنیم.
دلایل گوناگونی برای بروز شکست در میلگردها وجود دارد که اصلیترین آنها را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
عوامل داخلی که مربوط به خود میلگرد هستند و شامل نوع و گرید میلگرد، روش تولید و عیوب میلگرد میشوند و عوامل خارجی که به شرایط محیطی و نحوه استفاده از میلگرد مرتبط بوده و شامل خوردگی، بارگذاری بیش از حد و آسیبهای مکانیکی میشوند.
دلیل شکست میلگرد هر چه باشد از طریق راهکارهای مهندسی و پیشگیری به روشهای علمی میتوان مانع از آن شد. اما پیش از آن لازم است درباره دلیل شکست میلگرد بهطور کامل تحقیق شود.
یافتههای تحقیقاتی و مهندسی در این مود دلایل گوناگونی را برای این مورد میشناسد که عبارتند از:
استفاده از میلگرد زنگزده: میلگرد در شرایط خاص مستعد زنگ زدگی است که باعث کاهش استحکام و انعطافپذیری آن میشود.
با وجود بسیاری موارد و دلیل شکست میلگرد، راهکارهایی نیز برای پیشگیری از آن وجود دارد. برای جلوگیری از شکست میلگرد، باید از رعایت نکات زیر اطمینان حاصل کرد:
باید توجه داشت که شناخت دلایل شکست میلگرد نیز برای جلوگیری از این اتفاق مهم است. سازندگان، پیمانکاران و مهندسان عمران باید در هنگام استفاده از میلگرد، به این فاکتورها توجه داشته و از ایمنی سازهها اطمینان حاصل کنند.
در ادامه به چند مورد پرسش و پاسخ متداول در مورد دلیل شکست میلگرد میپردازیم.
در برخی موارد خاص میتوان میلگرد شکسته را ترمیم کرد. با این حال، این کار باید توسط افراد متخصص انجام شود. ترمیم میلگرد شکسته، معمولاً با استفاده از روش جوشکاری انجام میشود.
بله، استفاده از میلگرد با قطر نامناسب میتواند باعث شکست آن شود. قطر میلگرد، باید با توجه به بارهای وارده و سایر عوامل، انتخاب شود. در صورت استفاده از میلگرد با قطر کمتر از حد مجاز، میلگرد ممکن است در برابر بارهای وارده، شکسته شود.
بله این مورد نیز میتواند باعث شکست میلگرد و بروز مشکلات ثانویه شود. عیوب ظاهری مانند ترک خوردگی، فرورفتگی و تابیدگی، میتواند نشاندهنده وجود عیوب داخلی در میلگرد باشد. این عیوب داخلی، میتواند باعث کاهش استحکام و انعطافپذیری میلگرد شود.
بله کاربرد میلگرد در محیطهای اسیدی و خورنده باعث شکست آن میشود. همچنین میلگرد اغلب مستعد زنگ زدگی بوده و به کاهش استحکام و انعطافپذیری میلگرد منجر میشود. در محیطهای خورنده، سرعت زنگ زدگی میلگرد افزایش مییابد. در نتیجه احتمال شکست میلگرد در این محیطها، بیشتر است.
خیر، استفاده از میلگرد شکسته در سازههای بتنی ایمن نیست. میلگرد شکسته، مقاومت کافی برای تحمل بارهای وارده را ندارد و استفاده از میلگرد شکسته در سازههای بتنی، میتواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد.
شناخت دلیل شکست میلگرد و رعایت نکات فنی در هنگام استفاده از آن، میتواند از بروز این اتفاق جلوگیری کند.
شکست میلگرد، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها شامل استفاده از میلگرد با گرید نامناسب، استفاده از میلگرد تولید شده با روش نورد سرد، گرم کردن مکرر میلگرد، خم کردن بیش از حد میلگرد، عدم استفاده از میزکار مخصوص و استفاده از میلگرد زنگزده است.
باید توجه داشت که ایمنی سازهها، مسئولیت بزرگی است که بر عهده همه افراد مرتبط با ساخت و ساز است. سازندگان و مهندسان عمران باید در هنگام استفاده از میلگرد، دقت و حساسیت لازم را داشته باشند تا از ایمنی سازهها اطمینان حاصل کنند.
نظر شما