امروز: ۲۲ مهر ۱۴۰۳
وبلاگدهی و سابدایرکتوری آذین بلاگ

رکوردهای صنعت فولاد کشور در نیمه دوم 1402

متفرقه تاریخ انتشار: 24/02/11 بدون نظر   312 بازدید

اندازه فونت    
رکوردهای صنعت فولاد کشور در نیمه دوم 1402

صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر شناخته می‌شود که بسیاری از صنایع دیگر به آن وابسته هستند. میزان تولید، مصرف، واردات و صادرات صنایع فولادی در هر کشور از شاخص های توسعه اقتصادی و صنعتی آن می‌باشد. پیشرفت‌های شکل گرفته در این صنعت تاثیرات عمده ای بر بازارهای وابسته به آن در داخل و خارج خواهد داشت.

به عنوان مثال میزان تولید یک محصول خاص در داخل بر روی قیمت آن در بازار تاثیر دارد. طبق آخرین آمار، کشور ما جزو 13 کشور برتر جهان در زمینه صادرات صنایع فولادی می‌باشد. این در حالیست که سال گذشته چالش‌های متعددی بر سر راه تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصولات وجود داشت. در ادامه این مطلب به بررسی پیشرفت ها و رکوردهای شکل گرفته در صنعت فولاد کشور در نیمه دوم سال جاری خواهیم پرداخت.

افزایش نرخ تولید صبا فولاد خلیج فارس

در ابتدای مهرماه امسال شرکت صبا فولاد خلیج فارس برای سومین بار رکورد جدیدی در میزان حجم تولید زد. این شرکت موفق شد با تولید سالانه 1062800 تن بریکت گرم آهن اسفنجی، رکورد میزان تولید خود را در سال های گذشته بزند. ضمن اینکه توانست با راه اندازی بخش مگامدول احیای مستقیم شماره 2، این رقم را باز هم افزایش دهد.

پس از پیشرفت های متوالی، سهام این مجموعه در آبان ماه با نماد فصبا در بازارفرابورس کشور عرضه شد. این شرکت از زیر مجموعه های شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور است که در منطقه صنایع معدنی بندرعباس واقع شده است.

افزایش تولید در فولاد اکسین

میزان فروش ورق کارخانجات شرکت فولاد اکسین در آذر ماه امسال به 78850 تن رسید. این رقم رکورد عرضه ورق فولادی را در این شرکت زد. حجم تولید این شرکت بیش از سالانه 700 هزار تن است. در سال 1402 شرکت فولاد اکسین با اجرایی کردن طرح های مختلف صنعتی و بهره برداری از آنها این رقم را افزایش داد. حجم تولیدات شرکت های بزرگ بر روی قیمت ورق سیاه در داخل کشور تاثیر دارد.

فولاد اکسین

طرح ذخیره سازی و تامین سوخت در ماه های پرمصرف سال از جمله پروژه های مهمی بود که در این مجموعه اجرایی شد. بهره برداری از این پروژه بزرگ موجب شد بر خلاف بسیاری از شرکت های تولید کننده، فولاد اکسین به میزان کمتری با چالش تامین انرژی در زمستان امسال مواجه شود. از همین رو، این شرکت سهم زیادی در صادرات صنایع فولادی خصوصا ورق در سال جاری داشت.

رکوردهای شرکت چادرملو

شرکت چادرملو در ابتدای پاییز امسال با ثبت رشد 36 درصدی رقمی نزدیک به 38 هزار میلیارد تومان در فروش خود ثبت کرد. سهام این مجموعه با نماد کچاد در بازار بورس کشور مورد معامله قرار می‌گیرد. چادرملو یکی از موثرترین شرکت های فولادی در عرصه صادرات شمش فولادی، آهن اسفنجی و … می‌باشد.

ساخت بسیاری از قطعات مورد نیاز و صرفه جویی بیش از 25 میلیون یورو از دستاوردهای این شرکت در ابتدای پاییز امسال بود. ضمن اینکه این مجموعه نقش پررنگی در صادرات کنسانتره آهن در سال 1402 داشت. چادرملو در ابتدای زمستان، با ثبت فروش 46000 میلیارد تومانی رکورد فروش خود را در مدت مشابه سال گذشته شکست.

پیشرفت های فولاد خراسان

فولاد خراسان نیز از جمله مجموعه‌هایی است که حفظ روند رو به رشد خود، موفق به ثبت رکوردهای متعددی در سال 1402 شد. ثبت رشد 50.3 درصدی درآمد فروش و رشد 133 درصدی محصولات صادراتی از جمله پیشرفت های فولاد خراسان در ابتدای پاییز امسال بود.

پیشرفت های فولاد خراسان

این شرکت با فروش بیش از 400 هزار تن از محصولات خود در بازارهای داخلی و خارجی رشد 4 درصدی را برای فروش خود ثبت کرد. شکستن رکورد تولید گندله، آهن اسفنجی، شمش فولادی و تامین ملزومات و مواد اولیه از جمله دستاوردهای فولاد خراسان در سال جاری بود. محصولاتی مانند شمش فولادی 180 در 180 و میلگرد آج 500 از مواردی هستند که توسط این مجموعه برای اولین بار در کشور ما تولید شدند.

فولاد سیرجان

واحد فولاد سازی از کارخانجات فولاد سیرجان در ابتدای امسال توانست با تولید ماهانه بیش از 93 هزار تن شمش فولادی رکوردی فوق العاده برای خود به ثبت برساند. این مقدار 7 درصد بالاتر از ظرفیت اسمی کارخانه می‌باشد. شرکت فولاد سیرجان در پاییز امسال نیز توانست با ثبت درآمد 10 هزار میلیارد تومانی در 8 ماهه ابتدایی سال جاری از جمله مجموعه‌های سودآور در صنایع فولاد تلقی شود.

شرکت ورق خودرو

شرکت ورق خودرو در استان چهارمحال بختیاری از جمله مجموعه‌هایی بود که نیمه دوم امسال با همکاری فولاد مبارکه اصفهان توانست موفق به شکستن رکورد خود در تولید شود. این شرکت با تولید بیش از 32 هزار تن محصولات گالوانیزه در یک ماه توانست رکورد خود را در مدت زمان مشابه سال گذشته بشکند.

رشد 14 درصدی تولید ماهیانه در این شرکت موجب شده تا مدیران این مجموعه وعده تولید بیش از 300 هزار تن محصولات گالوانیزه را تا پایان امسال بدهند. حجم تولیدات شرکت های بزرگی مانند فولاد مبارکه، تاراز، خودرو، هفت الماس و کویر کاشان بر روی قیمت ورق گالوانیزه در بازارهای آهن کشور تاثیر زیادی دارد.

از دیگر شرکت های فعال در صنعت فولاد که موفق به ثبت رکوردهای مختلف در حجم تولیدات، فروش، صادرات و تامین ملزومات شده‌اند می‌توان به نام شرکت ارفع، فولاد هرمزگان، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد سنگان و فولاد سرمد اشاره نمود. این مجموعه ها با اجرایی کردن طرح های مختلف و توسعه خطوط تولید خود، موفق به تامین حجم زیادی از نیازهای داخلی شدند. ضمن اینکه برخی از آنها با بومی سازی برخی از تولیدات توانستند موجب جلوگیری از خروج ارز و صرفه جویی در این زمینه شوند.

جمع بندی

کشور ما توانست با تلاش صنعتگران کشورمان در حوزه فولاد، در جمع برترین صادرکنندگان صنایع فولادی در جهان قرار بگیرد. در ماه های گذشته کشور ما توانست پس از ترکیه با رشد 10 درصدی در بین بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان باشد. این در حالی بود که بحران انرژی و برخی از مشکلات دیگر چالش های جدی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده بود.

در این مقاله سعی داشتیم به معرفی دستاوردهای شرکت های مختلف فولادی در نیمه دوم سال 1402 بپردازیم. امیداریم مطالب جمع آوری شده، مورد استفاده خوانندگان عزیز قرار بگیرد.

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
رفتن به ابتدای صفحه