امروز: ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
وبلاگدهی و سابدایرکتوری آذین بلاگ

مقایسه تارا با دنا پلاس؛ مشخصات فنی و ظاهری + جدول مقایسه

متفرقه تاریخ انتشار: 24/05/02 بدون نظر   85 بازدید

اندازه فونت    
مقایسه تارا با دنا پلاس؛ مشخصات فنی و ظاهری + جدول مقایسه

شرکت ایران‌خودرو در صنعت خودروسازی ایران نقش بسزایی دارد؛ دو نمونه از خودروهای رقیب این شرکت، دنا پلاس و تارا هستند که به دلیل ویژگی‌ها و آپشن‌های متعدد، در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته‌اند. دنا پلاس که در سال 1396 رونمایی شد، نسخه ارتقا‌یافته و مجهزتر دنا است و تارا نیز در سال 1400 به‌عنوان جایگزین پژو 301 معرفی شد. با هدف کمک به شما در انتخاب بین تارا یا دنا پلاس، در این مقاله به مقایسه آن‌ها از نظر امکانات فنی و رفاهی، ظاهر و قیمت می‌پردازیم.

بررسی مشخصات فنی و عملکردی بین دنا پلاس و تارا

اولین و مهم‌ترین بخش مقایسه تارا با دنا پلاس به مشخصات فنی و عملکردی آن‌ها مربوط می‌شود. باتوجه‌به اینکه هر دو محصول، از خط تولید ایران‌خودرو به بازار عرضه شده‌اند، شرایط فروش اقساطی ایران خودرو، تسهیلات ویژه‌ای برای خرید این دو خودرو پیش روی شما می‌گذارد.

بررسی ویژگی‌های فنی و موتوری دنا پلاس و تارا

پیشرانه‌ توربوشارژ TU5 Plus با حجم 1645 سی‌سی در دنا پلاس، 113 اسب بخار (6000 دور در دقیقه) قدرت و 155 نیوتن‌متر (در 3500 تا 4500 دور در دقیقه) گشتاور تولید می‌کند. تارا از یک موتور تنفس طبیعی TU5 Plus با حجم 1600 سی‌سی بهره می‌برد. این پیشرانه، قدرتی معادل 113 اسب بخار (6000 دور در دقیقه) و گشتاوری برابر با 144 نیوتن‌متر (در 4500 دور در دقیقه) تولید می‌کند.

قدرت و گشتاور بالا دنا پلاس، عملکردی عالی به آن می‌دهد؛ به‌طوری‌که 0 تا 100 را در 12.3 ثانیه می‌پیماید. قدرت و گشتاور تارا، کمی ضعیف‌تر از دنا پلاس است و شتابی معادل 12.5 ثانیه دارد. به‌طورکلی این خودرو برای رانندگی شهری مناسب است، درحالی‌که دنا پلاس در جاده‌های بیرون شهری و سربالایی‌ها نیز عملکردی عالی دارد.

مصرف سوخت تارا یا دنا پلاس؟

باتوجه‌به قدرت و گشتاور بالای موتور دنا پلاس، مصرف سوخت ترکیبی آن 7.7 لیتر است؛ تارا به دلیل وزن کمتر و موتور ضعیف‌تر به‌طور میانگین حدود 7.06 لیتر سوخت مصرف می‌کند. در مجموع تارا از نظر مصرف سوخت، گزینه‌ای اقتصادی‌تر است.

طراحی و ظاهر؛ مهم‌ترین فاکتور تفاوت بین تارا و دنا پلاس

ویژگی‌های ظاهری و طراحی در کنار عملکرد و قدرت موتور، یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاثیرگذار در انتخاب خودرو بین دنا پلاس یا تارا هستند.

مقایسه طراحی بیرونی دنا پلاس و تارا

خطوط جانبی دنا پلاس از قسمت جلو خودرو شروع می‌شوند و تا قسمت عقب امتداد می‌یابند و به آن ظاهری جسورانه می‌‌دهند؛ خطوط جانبی تارا ساده‌تر و ظریف‌تر از دنا پلاس هستند. هر دو خودرو چراغ‌های LED جلوی کشیده و مدرن با سیستم نوردهی اتوماتیک و دی‌لایت دارند.

دنا پلاس به‌طور‌استاندارد به رینگ‌های 17 اینچی آلومینیومی مجهز است، درحالی‌که تارا رینگ‌های 16 اینچی آلومینیومی دارد. برخلاف سقف صاف تارا، سقف دنا پلاس به صورت شیب‌دار طراحی شده است و به زیبایی هر‌چه‌بیشتر نمای جانبی خودرو می‌افزاید. وجود آنتن کوسه‌ای نیز، ظاهری مدرن به خودرو می‌بخشد.

مقایسه طراحی داخلی تارا و دنا پلاس

داشبورد دنا پلاس از جنس پلاستیک نرم با تریم‌های دو رنگ، درحالی‌که داشبورد تارا از جنس پلاستیک سخت با طراحی ساده و مینیمال است. هر دو خودرو مجهز به نمایشگر لمسی 7 اینچی هستند. فرمان دنا پلاس و تارا از جنس چرم ساخته شده‌اند و مجهز به دکمه‌های کنترلی سیستم صوتی و کروز کنترل هستند. بر خلاف صندلی‌های چرمی تارا، صندلی‌های دنا پلاس از جنس پارچه هستند. صندلی‌های جلو دنا قابلیت تنظیم برقی دارند؛ این ویژگی در تارا وجود ندارد. فضا برای سرنشینان هر دو خودرو کافی و مناسب است.

بررسی تفاوت در امکانات و تجهیزات دنا پلاس و تارا

هر خودرو، مجموعه‌ای از امکانات و آپشن‌های رفاهی و ایمنی را به شما ارائه می‌دهد؛ تنوع امکانات به شما کمک می‌کند تا خودرویی مناسب نیازها و سلیقه‌تان انتخاب کنید.

سیستم‌های ایمنی و کمک‌راننده دنا پلاس و تارا

دنا پلاس و تارا هر دو به لیست کاملی از سیستم‌های ایمنی و کمک‌راننده مجهز شده‌اند؛ وجود سیستم ضد‌قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD خیال راننده را از بابت حفظ جان خود و سرنشینان آسوده می‌کند. بااین‌حال تارا به سیستم‌های HSA و ESC نیز مجهز است.

دنا پلاس با داشتن 4 عدد کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو و جانبی) از تارا با 2 کیسه هوا (راننده و سرنشین) برتری دارد. هر دو خودرو سیستم ایموبیلایزر و قفل مرکزی دارند؛ اما باز هم دنا پلاس با داشتن سیستم کنترل بخار بنزین و سیستم هشداردهنده مرکزی ورود غیر‌مجاز، امنیت بالاتری دارد.

بررسی امکانات رفاهی، تکنولوژی و سرگرمی تارا و دنا پلاس

سیستم صوتی و تصویری دنا پلاس شامل رادیو پخش دیجیتال، موبایل هندزفری، بلندگوی جلو و عقب، تیوتر، آنتن اکتیو و دکمه‌های کنترل سیستم صوتی روی فرمان هستند؛ تارا به 6 بلندگو (در جلو، داشبورد و طاقچه عقب) مجهز است.

تنظیم صندلی‌های جلو دنا پلاس به‌صورت برقی 8 جهته است؛ اما صندلی‌‌های تارا تنظیمات دستی 6 جهته برای راننده و 4 جهته برای سرنشین دارند. در هر دو خودرو امکان نصب صندلی کودک در صندلی عقب (Isofix) وجود دارد، بااین‌حال صندلی‌های عقب تارا تاشو هستند. اگر به دنبال خریدی مقرون‌به‌صرفه و مناسب هستید، شرایط فروش تارا اقساطی فرصت خریدی ایده‌آل را برای شما فراهم می‌آورد.

تارا و دنا پلاس

قیمت؛ دنا پلاس نسبت به تارا اقتصادی‌تر است!

دنا پلاس و تارا از جمله خودروهای پرطرفدار در بازار ایران هستند و از نظر قیمتی در یک رده قرار دارند. دنا پلاس به دلیل استفاده از قطعه‌های مشترک با سایر محصولات ایران‌خودرو، از نظر تعمیر و نگهداری و دسترسی به قطعه‌های یدکی، در مقایسه با تارا که محصولی جدیدتر است، برتری دارد. اگرچه نسخه توربو دنا پلاس اندکی گران‌تر است، اما با شرایط ویژه تحویل دنا پلاس توربو ۶ دنده دستی می‌توانید به‌راحتی صاحب این خودرو شوید و از مزایای آن مانند شتاب و قدرت بیشتر لذت ببرید.

اگر به دنبال خودرویی با فضای کابین جادارتر، شتاب بهتر و قیمت مناسب‌تر در مدل‌های دنده‌ای هستید، دنا پلاس را انتخاب کنید؛ اما اگر در کنار قیمت مناسب، به دنبال خودرویی با آپشن‌های بیشتر و طراحی به‌روزتر هستید، تارا انتخاب ایده‌آلی برای شما خواهد بود.

جدول مقایسه دنا پلاس با تارا؛ بررسی تفاوت‌های کلیدی در یک نگاه

جدول مقایسه دنا پلاس با تارا

با هدف بررسی راحت‌تر مشخصات برای مقایسه تارا با دنا پلاس، کلیه ویژگی‌های مهم این دو خودرو را در جدول زیر برایتان آورده‌ایم.

مشخصات دنا پلاس دنده‌ای

  • حجم موتور: 1645 سی سی
  • توان: 113 اسب بخار (6000 دور در دقیقه)
  • گشتاور موتور: 155 نیوتون متر در 4500 تا 3500 دور در دقیقه
  • شتاب صفر تا صد: 12.3 ثانیه
  • سرعت نهایی کیلومتر بر ساعت: 189
  • مصرف سوخت ترکیبی در 100 کیلومتر: 7.7 لیتر
  • سیستم ترمز: سیستم ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
  • نوع سیستم فرمان: قدرت کمکی هیدرولیکی
  • کیسه هوا: 4 عدد (راننده و سرنشین و جانبی)
  • وزن: 1258 کیلوگرم
  • ظرفیت مخزن سوخت: 60 لیتر

مشخصات تارا دنده‌ای

  • حجم موتور: 1600 سی سی
  • توان: 113 اسب بخار (در 6000 دور در دقیقه)
  • گشتاور موتور: 144 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
  • شتاب صفر تا صد: 12.5 ثانیه
  • سرعت نهایی کیلومتر بر ساعت: 190
  • مصرف سوخت ترکیبی در 100 کیلومتر: 7.06 لیتر
  • سیستم ترمز: دارای سیستم ضد قفل ABS، EBA، HSA، ESC
  • نوع سیستم فرمان: دارای قدرت کمکی برقی
  • کیسه هوا: دو عدد (راننده و سرنشین)
  • وزن: 1170 کیلوگرم
  • ظرفیت مخزن سوخت: 50 لیتر

انتخاب خودرو

دنا پلاس یا تارا؛ کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است؟

در نهایت، انتخاب بین دنا پلاس و تارا به نیازها و اولویت‌های خاص شما بستگی دارد. دنا پلاس با فضای داخلی جادارتر، شتاب بهتر برای مدل‌های دنده‌ای، گزینه‌ای اقتصادی است. از طرف دیگر، تارا با ویژگی‌های پیشرفته‌، طراحی به‌روز و کیفیت سواری عالی، گزینه‌ای ایده‌آل برای کسانی است که به دنبال راحتی و تکنولوژی هستند. در نهایت، هر دو خودرو ارزش‌های خاص خود را دارند و انتخاب بین آن‌ها نیاز به نیازهای شخصی و شرایط استفاده روزمره شما بستگی دارد. باتوجه‌به ویژگی‌های هر دو خودرو، انتخاب شما کدام گزینه است؟ نظرات و تجربیات شما را در بخش دیدگاه‌ها می‌خوانیم.

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
رفتن به ابتدای صفحه