عمل اسلیو معده یکی از رایجترین و محبوبترین عمل لاغری در بین متقاضیان ایرانی است. همانند تمامی عملهای جراحی، عمل اسلیو معده نیز برای برخی از بیماران ممنوع بوده و انجام آن ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی بیمار به همراه داشته باشد. در این مطلب، به بررسی کامل کسانی که نمیتوانند عمل اسلیو معده انجام دهند، میپردازیم.
عمل اسلیو معده، یک عمل لاغری است که در آن حدود 80% از معده برداشته میشود. از این حجم معده که برداشته میشود، هورمون گرلین که با ترشح آن احساس گرسنگی میکنید نیز، از بدن بیمار خارج میشود. کاهش حجم معده و کاهش اشتهای بیمار منجر به کاهش وزن و لاغری در طولانی مدت خواهد شد.
عمل اسلیو معده با بیهوشی کامل و به صورت لاپاراسکوپی انجام میشود. در عملهای جراحی که به صورت لاپاراسکوپی انجام میشود، به جای برش عرضی در شکم بیمار، چندین حفره در شکم بیمار ایجاد میشود. از یکی از حفرههای ایجاد شده، دستگاه لاپاراسکوپ، که یک دوربین به سر آن متصل است، وارد شکم بیمار و از دیگر حفرهها، ابزارهای مورد نیاز جراحی وارد میشود. بیهوشی عمل اسلیو معده به صورت عمومی بوده که در آن، بیمار در خوابی عمیق فرو خواهد رفت.
بهبودی زخمهای ناشی از عمل اسلیو معده حدود 7 تا 10 روز زمان میبرد اما، بیمار میتواند حدود 24 ساعت از انجام این عمل لاغری به انجام فعالیتهای روزانه خود برسد.
بیماران مبتلا به سرطان، بانوان باردار، معتادان به مواد مخدر و الکل، کسانی که دارای اختلال روانپزشکی غیرقابل درمان یا غیرقابل کنترل هستند، بیمارانی که به هر دلیل امکان رعایت دستورالعملهای بعد از عمل را ندارند و بیماران مبتلا به غدد درون ریز که قابل درمان نبوده یا تحت درمان هستند، نمیتوانند عمل اسلیو معده انجام دهند.
در برخی از بیماران، اسلیو معده ممکن است به دلیل عوارض جدی و مزمن پزشکی مناسب نباشد. به عنوان مثال، شرایطی مانند بیماریهای قلبی حاد، مشکلات کبدی و کلیوی میتواند خطرات و عوارض ناشی از عمل اسلیو معده را تشدید کند.
در صورتی که بیمار به عفونت مبتلا باشد، بهبودی پس از جراحی ایشان پیچیده خواهد شد. بنابراین در صورتی که آزمایشات قبل از عمل اسلیو معده گزارشاتی مبنی بر عفونت در بدن بیمار ارائه کند، ممکن است عمل اسلیو معده پس از درمان عفونت انجام شود.
همچنین برخی از داروها را نمیتوانید همراه با جراحی اسلیو معده استفاده کرد یا ممکن است لازم باشد قبل از جراحی قطع شوند. به ویژه، رقیق کنندههای خون یا برخی استروئیدها که میتوانند عوارض ناشی از عمل جراحی را افزایش دهند. بنابراین، در صورتی که داروی خاصی مصرف میکنید، بهتر است پزشک خود را مطلع سازید.
عمل اسلیو معده یکی از عملهای جراحی است که در درمان چاقی و اضافه وزن از آن کمک گرفته خواهد شد. شاخص توده بدن (BMI) فرمولی است که به عنوان معیار چاقی از آن استفاده میشود. BMI از تقسیم وزن فرد (به کیلوگرم) بر مجذور قد (m²) به دست میآید. محدودیتهای BMI زیر به طور کلی برای عمل اسلیو معده اعمال میشود:
BMI 40 یا بالاتر: افراد با BMI 40 و بالاتر در دسته چاقی شدید قرار میگیرند و معمولاً کاندید مناسبی برای عمل اسلیو معده هستند. برای این افراد، اسلیو معده ممکن است به عنوان یک گزینه درمانی جراحی با هدف کاهش وزن بیشتر در نظر گرفته شود.
BMI بین 35-40 و عوارض ناشی از چاقی: عمل اسلیو معده را میتوان در افرادی که BMI بین 35-40 دارند نیز در نظر گرفت، اما در این مورد باید عوارض ناشی از چاقی و اضافه وزن مانند دیابت، فشار خون بالا، آپنه خواب و بیماریهای مشابه وجود داشته باشد. به این ترتیب، عمل اسلیو میتواند تاثیر مثبتی در مدیریت و بهبود مشکلات سلامتی داشته باشد.
محدوده BMI مناسب برای هر بیمار توسط جراح و پزشک عمل اسلیو معده انجام میشود. در برخی بیماران، ممکن است انحرافاتی از حد BMI وجود داشته باشد و شرایط خاصی در نظر گرفته شود. برای تعیین شاخص توده بدنی نیز میتوانید از سایت دکتر فرهمند، متخصص عمل اسلیو معده نیز کمک بگیرید.
نظر شما